ER IS ALTIJD EEN WEG

Verwerking en productie van emulsie-asfaltbeton

Rapid Asfalt op de weg

Emulsie-asfaltbeton (EAB) is een koud bereid asfaltmengsel dat bestaat uit:

  • toeslagmateriaal (mineraal aggregaat)
  • bitumenemulsie
  • cement en water
  • pigmenten


Door deze grondstoffen te mengen ontstaat een vloeibaar mengsel dat eenvoudig te verwerken is. Direct na het mengen begint het breekproces van de bitumenemulsie door het contact met het toeslagmateriaal. Dit proces zet zich voort waarbij het mineraal zich onderling en aan het wegdek hecht. Zo ontstaat binnen een aantal minuten een micro deklaag met een korrelskelet gebaseerd op een asfaltmengsel.

Het mengsel stroomt uit de menger direct in een slede die het gelijkmatig verdeeld op het wegdek. De EAB- machine rijdt met een snelheid van 2 tot 5 kilometer per uur. Afhankelijk van de omgevingsomstandigheden is de weg na 30 tot 60 minuten weer berijdbaar.

Overzicht van EAB-systemen

Emulsie-asfaltbeton

Emulsie-asfaltbeton (afgekort EAB) is een mengsel van mineralen, cement en bitumen dat zowel sterkte als enige flexibiliteit geeft. Daarnaast kan een reflecterend mineraal worden toegevoegd. Met stabilisatoren en toeslagstoffen worden de eigenschappen en verwerking gereguleerd.Snel weer op weg

Een mobiele meng- en verwerkingsmachine mengt de EAB op locatie. De EAB wordt vervolgens onmiddellijk in een dunne laag verwerkt. Het wegdek is geconserveerd, weer stroef en na 30 minuten weer berijdbaar. Oponthoud wordt daardoor beperkt. 

Neem contact op voor meer informatie

Alle wegen leiden naar Rapid Asfalt. Bel vandaag nog naar: 0594641341 

Contact