ER IS ALTIJD EEN WEG

Rapid Asfalt herstelt en onderhoudt het wegdek

We passen verschillende EAB-systemen toe bij uiteenlopende problemen die ontstaan door veroudering van het wegdek. De veroudering van asfaltwegen kan zich op diverse manieren uiten. Rapid Asfalt heeft voor elk wegdekprobleem een passende oplossing.

Veel voorkomende wegdekproblemen die Rapid Asfalt aanpakt

Spoorvorming


Asfalt is een beetje flexibel, wat noodzakelijk is voor het ‘dragen’ van het zware verkeer. Na verloop van tijd ontstaan er ‘sporen’ in het asfalt. Deze sporen zijn vooral tijdens regenval gevaarlijk. Er ontstaat een laagje water tussen de banden en de weg, waardoor aquaplaning kan ontstaan. Rapid Asfalt freest de koppen en vult de diepere delen op met EAB.

Verschraald wegdek: loslatende steentjes

Loslatende steentjes uit asfalt wijzen aan dat het asfalt verouderd is en de bitumen niet meer goed hechten. Toch betekent dit niet dat de weg een nieuwe dikke laag asfalt nodig heeft of zelfs helemaal moet worden vervangen. Afhankelijk van het type wegdek
heeft Rapid Asfalt verschillende soorten EAB om de weg weer veilig te maken:

  • EAB 0/6 en 0/3 voor Dicht Asfalt Beton (DAB)
  • Drainway voor gerafeld Zeer Open Asfalt Beton (ZOAB)
  • RapidTex 1/3+ voor Steen Mastiek Asfalt (SMA)
  • RapidTex 1/3+ voor Zeer Stil Asfalt (ZSA)
Ontdek onze unieke emulsie-asfaltbetonsystemen

Glad wegdek


Van sommige soorten asfalt wordt na jaren van intensief verkeer de toplaag te glad. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Met een emulsie-asfaltbetondeklaag kan Rapid Asfalt de stroefheid weer voor jaren garanderen.

Bitufor systeem aanbrengen stalen asfaltwapening

In sommige asfaltwegen ontstaan scheuren als gevolg van onvoldoende draagkracht. Rapid Asfalt brengt de wapening aan over het wegdek en legt het vast met EAB. Hierna kan een asfaltlaag worden aangebracht met voldoende draagkracht en een lange levensduur. Desgewenst kan hiervoor een berekening van de restlevensduur worden gemaakt door de leverancier van de wapening.

Onduidelijk wegbeeld

Overstekende fietsers, een gevaarlijke kruising, een busbaan. Voor elke situatie een verkeersbord plaatsen, maakt de verkeerssituatie op de weg niet altijd duidelijker. Suggestiestroken en kleurvlakken blijken een effectieve manier te zijn om duidelijkheid in het verkeer te geven. Rapid Asfalt brengt met gekleurd emulsie-asfaltbeton kleurvlakken aan. Mogelijke kleuren: rood, geel, groen en blauw.

Rapid Asfalt BV voor energiebesparing en extra zichtbaarheid

Veel dieren blijken last te hebben van straatverlichting. Bovendien kost verlichting energie en is daardoor milieubelastend. Toch wil je als wegbeheerder zorgen voor een goede zichtbaarheid van de weg. Hiervoor is speciaal reflecterende emulsie-asfaltbeton ontwikkeld. Deze deklaag realiseert met minder verlichting toch een goede zichtbaarheid. Dit reflecterende materiaal kan ook worden gebruikt in de speciale kleurlagen, zodat bijvoorbeeld een fietsstrook ‘s nachts beter zichtbaar is.

Meer EAB-systemen